Stugor Gotland
"Gotland - Sveriges populäraste ö"

Bo mysigt på gammal gotlandsgård

Stuga uthyres i Stenkyrka på Gotland

Stugan är flygeln till huvudhuset, med kyrkan i bakgrunden
Stugan är flygeln till huvudhuset, med kyrkan i bakgrundenAllrum med pentryAllrumAllrum, tvSovrumSovrum med familjesängVy från lagårdstaketVåra fina Gutefår-baggar

Husfakta

Boarea: 45 m²
Antal rum: 3 varav 2 sovrum
Antal bäddar: 5

Beskrivning

Bo mysigt och lugnt i nyrenoverad flygel på gammal gotlandsgård i Senkyrka socken 2,5 mil norr om Visby! Här finns kulturen och naturen runt knuten. Genuin kalkstensgård från 1830-tal vackert och naturskönt belägen vid Stenkyrka kyrka från 1100-tal och stor trädgård med fruktträd. Vi har en liten flock Gutefår, fyra katter och biodling. Gården är barnvänlig, det finns rutschkana och stor studsmatta, stor gårdsplan att sparka fotboll på och en liten flock keliga Gutefår som man kan klappa. Vi slungar och tappar egen honung.

Boendet är beläget i flygelbyggnaden som är nyrenoverad med plats för 4-5 personer. Ett allrum med pentry, kyl, mikrovågsugn, matplats, och TV. Ett sovrum med våningssäng (120 cm/ 90 cm) med plats för 2-3 personer, ett sovrum med två enkelsängar. Badrum med dusch och wc. Alla rum i stugan är på bottenplan. Ingång på baksida och framsida. Trädgård med grillplats och utemöbler finns. Tvättmaskin finns, 50 kr/tvätt.

Rökning och husdjur i stugan är ej tillåtet. Stugan skall städas och lämnas i samma skick som när ni kom. Vill ni slippa städningen tillkommer en kostnad på 600 kr. Sängkläder och handdukar ingår inte men kan hyras för 80 kr/person. Täcken och kuddar finns.

Bad finns närmast i Lickershamn (4 km), en liten småbåtshamn med barnvänlig badstrand. I raukområdet i backen ner till Lickershamn spelades en Pippi-film från 70-talet in. Promenadväg från stranden upp till Gotlands högst belägna rauk ”Jungfrun” som syns från stranden. Restaurang, minigolf och fiskbutik finns vid stranden.

Besöksmål i närheten: Stenkyrka kyrka som är en av gotlands äldsta kyrkor med anor från 1100-talet. I hembygdsänget kan man se en stor och välbevarad hjulkorsgrav från järnåldern. Ett av Gotlands största gravfält från brons- och järnålder ligger i Lilla Bjers, 1 km. Familjeaktiviteter i närheten finns även på Mixranch, 1 km bort, med pool, fotbollsgolf, minigolf och restaurang. Restaurang Lilla creperiet finns på gården mitt emot oss.

Nära till mataffär, bensinmack och busshållplats: 1,5 km

Bytesdag söndag
Incheck från kl. 15
Utcheck senast kl. 11

Under lågsäsong kan stugan även hyras dygnsvis, minimum två nätter. 700 kr/natt.


Varmt välkomna att bo hos oss!

Christina Heuck Henriksson med familj

Prisinformation

LLågsäsong: 4500 kr/vecka, 700 kr/dygn
HHögsäsong: 6000 kr/vecka


Bokningkalender:

2018 2019
X X X X X X X X X X X
X X X X X X X X X X X
X X X X X X X X X X X
X X X X X X X X X X X
X X X X X 505152
Bytesdag: Söndag

Vägbeskrivning

Kör från Visby väg 149 drygt 2 mil norrut till Stenkyrka. I korsningen vid Tempoaffären (på vänster sida) sväng höger mot Stenkyrka kyrka. Efter 1 km sväng höger i korsningen vid kyrkan. Gården ligger in på höger sida strax efter kyrkan.

I närheten

Affär: 1,5 km
Apotek: 24 km
Badplats: 4 km
Bank: 24 km
Busshållplats: 1,5 km
Cykeluthyrning: 24 km
Fiske: 4 km
Fotbollsplan: 500 m
Hav: 4 km
Minigolf: 1 km
Närmaste granne: 100 m
Restaurang: 1 km
Sjö: 8 km
Skog: 1 km
Strand: 4 km
Systembolag: 24 km
Vandringsleder: 3 km

Bekvämligheter

Dusch
El ingår
Husdjur ej tillåtna
Kylskåp
Matlagningsmöjligheter
Mikrovågsugn
Mobiltelefontäckning
Rökning förbjuden
Separata sovrum
Trädgård
Tv utan digitalbox
Tvättmaskin
Utegrill
Wc

Information om uthyraren

Christina  Henriksson
Stenkyrka Stenstugu 627
62442  Tingstäde
Mobil: 0732297227

Skicka bokningsförfrågan

Namn:
E-post:
Telefon:
Meddelande: